Friday, December 15, 2006

Angin tak elok

Entah nape aku hangin betul tadi.Bukan pengurus aku je aku lawan, membe aku si Dayah yg lemah lembut tu pon mcm tak berani pandang muka aku.Aku geram la, bila sistem dh siap, dayah masukkan data-data.Then dorang persoalkan tentang takut redundant,that's why mase nk start wat sistem mcm setengah mati pk camane nk arrange database dulu. Sakitla hati aku, dorang ni cam biol tak paham itu ini, pastu persoalkan aku lak.Dulu aku mati2 tanya nk differentiate customer by Ic Nmuber atau No Ahli. Ckp pakai no ahli. so bile dh siap nk komplen itu ini. Mane aku tak bengang dhla sumer mende aku wat, patut hal2hal camtu programmer pk, dan korang sume kene pk sejak awl2 lagi,setelkan masalah tu dulu.Ini tak, tau nk suruh siap cepat, bile nak siap.bile nk siap. Aku dtg ofis tgh malam pon keje.Gara-gara nk siap sistem cepat. Hangin betul!

Friday, November 24, 2006

GEMINI WOMAN


A good looking woman with brains, a very interesting person. She has a fast movement and she could not sit still or stand still long. She is able to do many things at the same time and do it fast. If you date her, you will feel like dating many women at the same time. You can not tie her down with the word "Love" because she cares about love but is it not a major factor of her life. You have to be able to adjust yourself to get along with her many different characters. She is a dreamer and has many dreams. She eager to learn something new all the time. Even she is the 2 in 1 mixed character type, she is quite lucky in love. You have to put all your efforts to win her affection. Even when she likes you and wonder about your wit, she will also see and inspect your bad side at the same time, because it is in her nature. She able to keep all kinds of mixed emotions without annoying you or letting you know at all. She can cheer you up by acting like a free little bird. Her conversation will not bored you. She able to talk to you in any subjects. She can make you feel like you are the luckiest man alive. She can make you feel like she needs all your care, but once she needs to stand alone, she can stand alone firmly an comfortably. She can be your best buddy and talk to you about anything. She can join all your activities with the same energy that you have. She is a quick wit person and learn new things very fast. She can see your projects and she can give you good advice. If she thinks you are not sure that you want her for yourself, she will act like your best friend only, a cool woman. She can easily make a guy fall in love with her. Her multiple changes and many moods is a "Charm" for many men.

She can be laughing for 2 minutes and later suddenly quiet. She wants to find only 1 true love and she wants to meet her dream guy. She expects a lot and nearly too much. She is constantly waiting for her knight shinning armor even she is with a steady boy friend. She can fall in love or fond of someone else while she is with you. If you break up with her, she will forget you quite fast, because change is in her nature. The Gemini woman breaks more heart than woman in other Zodiac. Because she is a dreamer and always waiting for her knight shinning armor ,so her love life can be complex or a mess. She hates to write a long letter, so if you write her a letter and expect a prompt reply, forget it. Because she has a multiple personality and multiple ideas, so she hates to put them down in written proof. Because she knows what she belief today can be different tomorrow(..tersgtlah betulnye..). She could communication with more than 1 languages , a real gifted linguistic. If she wants to tell you any bad comments, she won't say it straight away, but she will talk to you about many other things and accidentally come to that subject without offending you. Normally she will not lie. She will work hard and once a while take a long rest. She can get bored and tired with her own surrounding more than at work. She never feel content with her present work, money, or reputations, she will drive to have more. Don't ask her what is her ultimate contentment for she will not have an answer. Once you get to know her, she will be a supportive person and always be beside you. She has a beautiful dream and she loves to have someone walk side by side with her, together and equally.


*Tak sangka apa yang tertulis nih sgt kene ngn i, byk buruk perangai dr yg baiknyer..muahaha(kuar taring dan tanduk)

Thursday, August 24, 2006

entering a new life

Lama sgt aku tak nulis, dan tempoh tu jugaklah aku tak balik kg. really miss my family, but i have to sacrifice, since i dun have enough money to go back to hometown and oso quite busy with my life here. @ days left before i leave Kepong, say farewell to my collegues, my lecturers.. i will miss mr choong and miss michelle. i know im the blue eye for them. Mr choong called me as 'adik', nobody ever called me like that. Miss michelle oso always wish me luck for my future undertakings. She always convince me that im the best, she never feel hesitate with my abilities, she said i have the strenghts, just be confident..rase terharu setiap kali die memberikan pujian, she knows me very well, how can i underestimate myself...lepas ni aku akan tggalkan kepong, and enter a new life at kuala kubu bharu, this saturday i will bring all my things to my new rental house...no more tengok wayang, no more jalan2 kat klcc, mydin, the mall, mid valley,, hu hu im gonna miss my life here...because almost every week i do window shop, or sight seeing.. still dont know what my my life will gonna be,,this saturday i will register there and start work this monday.. i hope i can do my best, gain more experience, im entering a new life..im the best!

Saturday, June 10, 2006

besday gal

smlm genapla umo aku 23.aku balik selebret kat kg..entahla sumtimes aku rase sedih sgt sesekali balik rumah, rase mcm tak puas lg dok rumah, dh nk kene balik kl, bas mlm ni.macam2 yg bermain kat fikiran, beberapa hari lepas sorang member dtg dr terengganu melawat aku, so mau tak mau, i hav to serve for her, aku balik mlm tu dh la rase pening demam, aku xbrapa sihat, tengkuk aku xboleh pusing sgt, sakit sebab salah duduk lam bas mase trip dr kl ke kelantan. nak kata aku tido, tak jugak, sbb mamat sebelah aku mlm tu peramah sgt bercerita itu ini, actually bukanla mamat, but apek:P,aku sendiri tak sangka, wajah die kemelayuan sikit(tp ensem memag ade), aku igtkan melayu so at first aku kurang berckp sgt ngn die, takut gak, manalah tahu..die nk ngorat aku ke..(hu hu) tup2 ade org call die mase die tgh sembang ngn aku, so keluarlah dia punyer hokkien, huh he's a chinese.wut a surprise!than i got his phone number, his name is Haw. Dia ckp kelantan je ngn aku, org machang cam aku gaks..lagila surprise..hah hah..
balik pd cerite membe aku yg dtg dr terengganu, memandangkan die dtg nk same2 ngn aku masuk function kat juita inn hotel kat kb(kalau die tak dtg, mgkin aku tak join function tu memandangkan aku kurang sihat dan aku nk dok lama2 ngn famili)tu pon aku amik alasan excuse dr kampeni, tunjuk surat aku kene amik test kpli kat kg..hu hu...w/pun bkn itu tujuan utama aku..disebabkan aku ni lepak2 kb jer, aku dok umah atok dan wan aku kat kb. and what was happened yesterday really cut my heart into eleven pieces..i already know who i am, always make trouble, maybe aku menyusahkan atok aku sbb aku pakai kete die kuar, wut to do, takkan aku nk suruh membe aku yg dtg dr jauh tu jalan kaki tahan bas tepi jalan, sesekali die dtg,..die asyik dok perli aku, aku memag dh tau sgt sikap die camtu, tp smlm aku jd emosional, satu sbbnyer aku sendiri pon tak hingin menyusahkan sesape, aku tak ajak pon member tu dtg, (dia dtg sbg tetamu, aku wajib layan dia dgn baik),,bukan aku tak sudi, tak samasekali, cume waktu terdesak camni(jarang2 aku balik kg) aku nk luang masa byk byk ngn ayah mak dan adik2, bukan bejalan kehulu ke hilir, aku plak kurang sihat, asyik batuk bersin jerk..rase cam nk balik tido jer spanjang hari. lepas aku balik antar member aku ke stesen bas, bas dia dtg lmbat and aku plak pi amik ubat kat homeopati then bubuh minyak kete, so lewat sketla aku smpai umah, then baru je aku masuk umah, dia tengking aku "pegi mana lama2, kata nk antar member stesen bas je!, ab.cik(sepupu aku) dh lama tggu nk g servis kete!!" seolah-olah dia nk kate aku ni terlalu menyusahkan orang..sudahla aku kurang sihat, aku kalau bleh tak ingin pon stay lama2, tmbah2 plak dh menyusahkan org lain, aku tak ingin pon!famili aku kat machnag dh byk kali tanye kul brape nk balik, kitorang nk kuar lunch sama2 sempena besday aku hari ni(10 jun)..seblom ni aku bukan amik port sgt atok marah pon, aku malas nk pk. tp dgn keadaan emosi aku hari tu, aku rase hati aku menjerit sedih.aku blom kuar air mate lagi mase aku masuk simpan beg aku,smpaila maksedara aku masuk bilik, dia kata sabarlah, atok memag camtu,ha,,ni aku tak tahan ni bile ade org simpati ngn aku, aku benci sgt2 bile aku kalah, aku nangis(dlm hati aku mase tu geram, aku tak bleh nangis, tak macho!!i hate this)

Tuesday, February 28, 2006

Saspen!

Hari tu, sabtu. Aku quit awal dari booth. Bukan niat asal aku nk wat camtu, memandangkan aku punyer senior kata ala..xde apa dah lepas ni. dh boleh kemas dan balik. Aku pon kemaslah laptop. Rase bersalah menyerang di hati. Tp kalau intai booth kampeni lain, mostly dah sepi sejak semalam lagi. Dorang ade ramai2 meriahkan booth mase hari 1st jer, mase judges dtg beri penilaian pada products. Tghari tu aku usung laptop balik hotel, on the way mase tgh merentas jambatan dr gudang pwtc nk kuar ke hotel legend, Dr call aku..uiks smbung nnt. im busy rit now

mte

Baru-baru ni aku jd one of the exhibitors for my university that i work hard for. And dalam lebih 400 products participated, my project got bronze. that's good enough. I learn a lot of new things 'about everything mostly dalam bab2 management. I tgk boss begitu bergaya sekali.hubungan sosial die amat baik. Most of org2 besar yg hadir termasuk judges respects him much. and im glad to be his Research Assistant.

Wednesday, January 04, 2006

Ku Juga Mencintaimu

Sukarnya untuk ku melupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyuman mu menggoda

Kehangatan terasa di jiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya
Ooh.oh.

Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu

Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu

Sukarnya untukku ucapkan
Ku takut akan kehilangan mu
Akan ku buat segalanya
Untukmu kekasihku

Cuma satu yang belum terluah
Kalimah cinta kau nantikan
Bila masa dan ketika
Tidak dapat ku menjawabnya
Ohhh..

Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu

Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu

Semalaman ku menunggu panggilanmu
Pabila terdengar suaramu
Ku terlupa segalanya

Adakah Anda ?

Dari hasil soalselidik mengenai tanda-tanda seseorang itu merupakan netter sejati ialah:

1. Mas kawin yang anda minta di hari pernikahan adalah seperangkat komputer dan modem. Tunai !
2. Loceng di rumah anda tercatat “Click Here to continue”
3. Pintu bilik mandi anda tercatat “This site contains Adult Material, please verify your age”
4. Anda menanyakan apakah ada email baru untuk anda kepada Posmen yang datang.
5. Mimpi anda selalu berawal dengan http://www.
6. Anda menggunakan search engine untuk mencari anak anda yang sudah tiga hari tidak pulang ke rumah.
7. “Unable to locate your server !,” kata anda ketika menerima salah panggilan.
8. Anak-anak anda diberi nama Salim.gov agar kelak dia jadi Pegawai Daerah; Noraini.org agar kelak jadi wanita aktif; dan Harun.edu agar kelak dia jadi mahasiswa sejati.
9. Suara dengkuran anda mirip dengan bunyi Handshake modem.
10. Anda susah menggerakan jari anda kerana anda sudah online selama 36 jam.
11. Anda menonton filem “The Net” …. 63 kali.
12. Ketika kereta anda menyondol kereta lain di simpang jalan, yang pertama anda cari adalah butang “UNDO”.
13. Isteri anda meletakan rambut palsu di atas monitor anda untuk mengingatkan anda seperti apa ia kelihatan.
14. Anda memberi nama anak anda Eudora, Netscape dan Mirc. Dan kalau anda lebih demokratik anda akan memberi nama anak anda Linux.
15. Anda memperkenalkan diri sebagai : youremail@yourdomain.com
16. Anda membuat tatoo di badan anda yang berbunyi “This body best viewed with Internet Explorer 5.5 or higher.”
17. Anda akan mengakses http://www.xxx.com bila tengah bosan dengan pasangan anda.
18. Anda meninggalkan kaunter tiket kereta api dengan berkata “request time out !!!”
19. Ketika hidup anda mengalami kekecewaan, anda akan berasa sangat menyesal mengapa tubuh anda tidak dilengkapi dengan butang Ctrl-Alt-Del.
20. Dan anda yang membaca sampai habis.

seronok kan bace ni.kelakar eh. aku amik dr blog kawan :P

About them

Aku jarang berada kat rumah sewa aku, lebih suka lepak hostel tempat geng2 aku mase aku amik degree dulu, budak2 sabahan, eventhough dorang ni muda setahun dr aku, tp aku tak penah rase ade boundary (cam istilah komputer laks), hepi jer.. mcm xpenah ade masalah,,kalau ade masalah pon kitorang takpenah rase segan2 nk diskas, mmg hepi jer hidup..then bile tiba hujung minggu, mmg jarang lekat kat umah sewa, samada aku balik kampung, turun KL, turun kuantan atau yg seumpamanya, aku jarang dok umah le ringkasnyer. Aku tak faham dengan ragam budak rumah, 3 bulan aku berada kat situ mcm2 berlaku, tahle,,kengkadang aku takut ia jadi kudis dlm hati, ade je yg buat aku kesian,,sebenarnye ia bukanla masalah aku, bahkan aku tak rugi apa pun kalau aku diam jer..diorang ni suka berlapar dan ikat perut, aku tau dorang student lagi tp kan ade pinjaman tu, kalau nk kata yg sem ni ptptipu tu belum masuk, sama juga kesnya dengan sem dulu tu, mase ade duit pun gitu gak, suka berjimat-jimat, padahal masing-masing tahu kehendak anggota yang satu itu, mahu makan bile tiba waktunya. aku tak boleh bayangkan makan sekali je sehari, makan malam jer. pg tghari tak makan, just biskut-biskut kering. aku mmg heran. disebabkan waktu kerja aku sehari suntuk duduk kat ofis, jadi aku tak nmpk sgt apa belaku kat rumah siang hari, sbb aku kuar pagi balik ptg yg mane ready utk masak dan makn mlm jer ( kami masak ikut turn dalam seminggu)..aku ade byk makanan simpanan dalam fridge, get ready utk dimasak, roti canai segera, burger, kopok lekor, buah mempelam, epal, sus dutchlady, funfries, roti mayonis, mcm sume mknan tmbahan aku punyer lam peti tu, aku plak jarang kat rumah, aku xpenah jumpa org2 yg lokek utk makan diri-sendiri. Kalau dulu, aku pesankan sape nk makan amik jer, then skang ni bile aku nmpk situasi yg belaku, aku pon turut jd lokek. Smpai ade satu perasaan aku nmpk sesetgh tu yg suke sgt kalau diajak mkn, seolah-olah bersyukur tak perlu kuar duit, org dah belanje! kalau sekali-sekala aku mgkin xperasan atau xamik kisah sgt, tp ni kan,,selalu gitu, mana aku tahan..yang buat aku tak tahan, bile barang dapur habis, alang2 aku kuar, aku belikan barang2 bwg putih sekilo bwng besar bwg merah, cili boh, telur, ikan bilis, ikan sekilo tu pun aku budjget dah tu, kalau ikutkan maunya aku claim minyak kete sewa sume tu, komplen2 lagi, kononnya aku beli barang tak berpada2..dia rase mahal kot, pastu liat plak nk bayar balik smpai la aku biarkan tolak duit mkn aku bulan seterusnya, xyah bayar dah..
Actually aku bukan jenis yg kedekut taik idung masin, tp bile org sekeliling bersikap mcm tu, aku turut jd gitu, mana aci aku jer yg kuar byk, aku beli utk aku mkn, bukan utk isi perut org ramai2..kopakla aku, aku tgh nk simpan duit nk pakai kete nnt, kengkadang akusedih sendiri..ade sorang tu balik2 tumpang umah aku, sedangkan die bekas ahli rumah tu yg aku tgk utang die masih beratus sewa rumah lom bayar, tp tak malu stay lama2 siap ade bakul kain baju lagi kat umah.pelik aku.aku mmg tak tahan bile ade org cam tak puas ati bile adik2 ni tgk kartun lam pc aku, ade bebrapa org yg tak puas ati, kononnya suruh aku letak password lam pc, tanak budak2 ni tgk kartun lame2, nnt bil letrik naik, yg die tu tak sedar bwk kawan bermastautin kat umah lama2, at least sponsor duit makan pon ok dah, kalau tak tolong ulur utk letrik. smlm kat meja mkn, aku perasan sorang housemet aku yg baikni tak join mkn, kononnya die dh kenyang, dia terus masuk mandi, aku perasan nasik masak tak cukup,. cukup2 utk 8 pinggan je, jd dia tak mkn, die tanak nasi sikit lagi utk die nnt. dah ler die rush nk pegi library dgn keadaan tak makan cam tu, nk je aku ajak kongsi nasik aku, tp memandangkan minah sebelah aku tu org luar (yg suka tumpng tu) tak sedar2 lagi die dh byk abiskan bhgian org lain dlm rumah ni..masih boleh gelak2..isyk,,isyk..tak tau ler aku..apa nk berlaku..sian tul. Tamat la kisah budak umah yg pelik.

Dun miss me

Hi guys out there!He he.., this is not the first time i post luahan kat blog, and i oso have many blogs before, tapi aku tak maintain post smpai ade beberapa blog aku telah dipadamkan akaunnyer. Itu salah satu perkara sadis gak lam idup aku. Dan utk kali ini aku akan cuba maintain post. aku suke menulis, menulis dan menulis utk melampiaskan, meluahkan isi hatiku, mase zaman skolah dulu-dulu aku blom kenal blog lagi..emel pon aku create 1st time mase aku kuar form five,lepas thn 2000 aku amik spm, aku kuar rumah dan merantau. Dulu aku suke menconteng2 helaian belakang buku nota aku sbg luahan rase, then aku akan koyak dan buangkan. Begitu carenyer, then skang ni aku ade maintain blog aku tp kat frenster, he he but thats not really me lor, why..?bukan aku nk ckp yg aku berbohong kat situ, aku iklas. Tp pepaham ler kat frenster tu ramai plak kenal aku, takkan nk buat kutukan org2 tertentu kat situ, kang ade hati terguris, bukan nk hipokrit tp gitu la caranyer kite beradab sopan.. kite menyatakan 'luahan rase' sbb bukan sumer perkara yg kite lalui dalam hidup ini indah belaka, kite bergaul dgn pelbagai ragam manusia. Kadang-kadang luahan kite diwaktu kite marah, kite tak sedar apa yg kiter buat, adalah jalan terbaik, cube duduk muhasabah diri, itula yg cube aku nyatakan melalui tulisan-tulisan, selepas dh reda, then bace balik apa luahan yg kiter tulis, kite sedar sendiri, di mana kesilapan, apa tindakan kiter kemudian, rit?!! tat's my opinion,, this is me and take me as i am..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...