Thursday, July 15, 2010

Tunggu approval utk house loan dari pihak bank

Dalam minggu ni asyik bedebar je. sbb tgh tunggu loan approve ke tak..minggu ni terasa lambat berlalu..sy masak mlm pun cincai je..kengkadang cik abg sy goreng nasik je. ha ha..entah nape..hujung minggu lepas, asalnya g site ofis developer rumah tu disamping bwk ct aminah tgk kalau2 ade lot yg nk dijual oleh B& G company kat sg tangkas tu..tetiba lak sy tengok model rumah taman tropika 2 yg belum launch lagi...waduh, sgt best rumah itu, ade byk tingkat dan byk bilik. rumah itu sgt mahal hokey! tp masih murah berbanding kalau rumah itu dh siap beberapa tahun lagi...projek perumahan yg ini bakal siap dlm tempoh 4 tahun lagi..dan update rumah kami yg apartment tu bakal dpt kunci dlm sebulan dua lagi..lama tunggu taw..2 years tunggu siap yg tu..

Dan tetiba kami rase tergoda tgk model rumah2 itu..sgt best. Kami pun memasang impian..dan buat kira2 utk buat loan..tak rugi beli rumah..tgklah..bila dorang dpt tahu kami berminat ngn rumahitu terus dorang tanya,,apartment greenvilla yg kamu beli tu xnk jual ke,,kalau nk jual, bgtau kami, kami nk beli..hu hu rumah tu worth for rm180k hokeyyyyy..mase kami beli sebelum naik jentolak segala tu harganya ialah rm107k..harga starting dia rm93k..tp mase kami beli tu ade beberapa belas unit lagi tinggal ..yang lain dh dibeli org. dan setahu sy apartment tu last unit dijual dgn harga rm150++k..hu hu bila dh siap ni mmg value die lg bertambah++ la..kalau kami jual rumah greenvilla itu,,mahunya dpt untung atas angin jer rm70k..tidak buat mase ni, kami sendiri pun perlukan rumah..taklarat dah menunggu dan bersewa rumah org...rugi bayar kat tuan rumah. baik bayar dan duduk rumah sendiri ok.

So sekarang ni tgh tunggu jawapan pihak bank approve ke tak..kitorang combine. mklumla sy ni tak keje tetap. elaun siswazah je bulanan so xstrongla.. rumah yg best itu harganya agak tinggi. tp itu cerita 4 tahun akan dtg yer..bukan start bayar sekarang..kalau start pun bayar ape tu disebut sebagai interest jer,,dlm rm150-200 sebulan mcm rumah greenvilla yg kami beli itu belum pun disuruh byr penuh..even bila masuk rumah tu pun nnt still bayar rm160 sebulan sehingga tahun 2012 baru start bayar rm700++..daripada sy tinggal kat flat buruk sekarang ni bayar sewa bulanan rm350. untung atas angin je tuan rumah. sy tgk harga rumah yg sy duduk sekarang ni dlm rm40k jer..umah lama dan agak buruks..oh..tp inilah tempat kami berlindung, membesarkan anak bagai..mesti sy akan rindu saat-saat dirumah yg sy tinggal sekarang ini..byk memori woo..^_^

pkcik makcik sy ramai juga tinggal di luar ..di selangor, kl, kuantan, utara..dorang suka buat pelaburan begini..setahu sy pak usu sy dah ade beberapa buah rumah yg dh langsai hutangnya dan juga ada tanah di putrajaya sedangkan anak2 mereka masih kecil dan ade yg sebaya muhammad Ashraf. bertuahnya mereka dilahirkan dgn sudu emas (kata pepatah)..yelah mak bapak dorang kawen umur late 20..dan mereka kerja gaji besar. Rezeki dorang..sy bukan dr org senang lenang..dan dh berumur 27 pun masih belum tahu di manakah nasib sy..oh (tetiba sedih)..

Saya mahu jugak tunjuk gmbar muhammad Ashraf kesayangan sy sebagai penutup entry yg tak berapa best ini..

sekian.

1 comment:

Ardzry said...

Salam,
Developer nak beli balik ke Green Villa tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...