Wednesday, May 23, 2012

Aishah Ayra 4 bulan++

Description.
Ayra..kengkadang kitorang panggil dia 'adik mek' (ha ha tak glemer okeh..ni semua sbb terbiasa sebut abg ashraf sbg 'abe awe'). Adik mek kami sgt comel (pada mata mama abah dia lah..he he..)

Adik mek seorang yg serius.. mungkin wajahnya nampak serius kalau dia dlm keadaan biasa sbb pipi dia mcm melabuh..

Dilahirkan pada 16 Jan.2012..so umur skang dah 4 bulan ++. berat terkini :6.6kg

Beliau bertubuh kecil molek saja..cuma badan dia nmpak berketul la jugak sikit..

Sebenarnya adik mek ayra ni tidak seputih abgnya..hiks..tp beliau lebih comel dr abgnya (ha ha boleh?)
Sy rasa kulit dia lg lasak berbanding abgnya..
Tak percaya bila sy kata dia lg comel? sila lihat..
Mama kata nk bg sy adik gegel pulak kat sy..: D

Baru2 ni sy menang 'pertandingan bayi sihat' dpt no.2 di acara sukan tahunan sekolah  sy
sy tgh tido..
Weight scale ni mama order khas dr luar tau utk timbang sy..kat mesia ni  payah nk cari..kalau ada pun kata mama ada kat alibaba.com je
sekian. 

11 comments:

syuhaila binti mustafa said...

Akak bli ke penimbang tu :) ela xsbr nk g scan tgk apa isi di dlm :p

sisanizu said...

Ha'ah ela sy beli penimbng tu..lama impikan mende alah tu..siap tanya adik kt mesir kalau ada jual kt sana..akhirnya dpt gak beli..tp beli kt indonesia..
Ela..scan jgn xscan..tgk isi dlm perut ela tu..hiks

ummie said...

wah..sgt comel si ayra nih...geram..camne nk bg 'abg rayyan' ketul2 cam adik ayra nih..6 buln br 6.9kg..huhu...

bestkan gigirl...sy pon suka!!!nak gigirl lagi jugak...

Imaan09 said...

alahai..nak tanya pasal peimbang, jap nak gtau dulu...comelnya ayraaaa!
hee..ok, penimbang itu, "luar" maknanya mana tu?and berapa?

sisanizu said...

kak umie desu..tq;>
abg rayyan kan minum susu byk kat skolah..oklah tu..janji dia sihat,..sy pun takut ayra jd makin ringan sbb di sekolah tak minum sebnyak rayyan..

baby girl terasa cumel ..he he..

Lea, penimbang tu beli dr indonesia..kalau tgk kat website, harga dia murah je..tp dorang tak hantar shiiping dr sana..sbb tak berbaloi..6-7x ganda lagi mahal kos shipping dr harga barang..so sy mintak tolong member dr sana je belikan..kat pramuka jakarta..

harga sebenar tak pasti (kalau ikut online dlm rm90....so sy bg je kat dia kira upah dia bwk dtg ..rm130..hue hue..

sbb sy penah kontek yg alibaba.com malaysia jual mahai sgt..memang tak de kedai di malaysia ni setakat ni jual mende alah tu..letih dh sy cari even kat kedai menjual peralatan hospital..

kat ebay ade jual tp tak biasa lak beli brg obersi online.

so yg senangnye mintak member yg indonesian belikan sajelah..kat sana byk kedai jual penimbang
tu..(kalau tgk website2 dr sana)

asalnya en suami suruh beli penimbang pok getah kat kedai hardware tu.murah katanya .takmolah...xfun..he he

amie said...

saya suka aishah ayra yang comel itu dan bambam dan serius seperti menulis jurnal.hehehe..
harap2 lepas ni selalu mari jalan umah auntie cantik ni.mari cantik bersama auntie.
misi auntie satu je "cantik tanpa jerawat"..

sisanizu said...

Auntie..ayra nok g jln rumah auntie lg..nok g ngn abe ashraf..

mawar said...

sgt tembam!!! dan comel.. abg awe pun tetap comel hihi. pnimbang itu pun sgt comel, mcm dibuat khas utk adik mek.. hihi

tahniah kat ela (bleh tak wish kat sini) nnti dah scan, sila war2kan jantina..hihi. doakan saya plaks pasni!

sisanizu said...

Mawar..byknye 'comel' ..i like!..he he..mawar, now it's your turn..go go go..

Anonymous said...

Slm akk..klu sy nk mtk tlg akk..utk cnyc kwn yg indon tu nk bli pnimbang ni jgk..blh ke

sisanizu said...

Cik anon. Ala kwn tu dh blk indonesia..for good..xdtg mesia dah ..huhu kalau nk beli,beli yg jenis digital lah..yg jenis ni kurang thn..hari tu anak terjatuhkan mende ni dr meja..terus mcm tak betul bacaan alat ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...