Wednesday, June 05, 2013

Alamak! jururawatt.

Alkisahnya pd jumaat lepas. Sebelum balik rumah, ptg lepas miting, sy singgah  kedai makcik jual jamu kt unikeb, tujuan sebnar nk beli pantyliner herba kat situ (biasa kalau waktu pe-od di akhir-akhiran tu sy guna yg herbs ni) pastu kebetulan bersembang ngn akak penjual tu.

sy: kulit muka akak licin benar, cantik je, akak pakai apa ?
akak itu: muka adik pun ok cantik juga.
sy: takde lah,,muka akak lg cantik, glowing ,,sy tak ...(tak boleh nk perasan sbb muka akak tu lg licin berkilauan kemerahan)
akak: akak pakai set XXX (entah lupa nama) dah lama 7 tahun akak pakai. tp set ni kalau awal2 pakai kulit jd menggelupas pedih la..
sy: oh ye ke..(oh tak mau..takut ade merkuri/hidrokuinon ***)
akak: kalau adik tak nak yg pedih, menggelupas, adik buleh try pakai Tia A***** ni, tak pedih.
sy: oh boleh jd muka glowing licin merah jambu mcm muka akak ke.
akak: insya Allah. ramai org pakai ni ramai kata ok..adik amiklah set ni..harga Rmxxx. kakak yg dekat kaunter 7 dlm cimb tu pun pakai ni. elok ni
sy: betul tak menggelupas pedih ni kak? (sedang tergoda , sebab pencuci muka shaklee sy pakai mcm dh tinggal sikit dan dh nk abis...kah kah..)
akak: adik amiklah set.
sy: (kene wat keputusan cpt sbb en.suami menunggu dlm kete).. ok sy try sabun dgn foundation je lah, tak nak set.

Sy tak pernah beli produk pelik2 buatan malaysia sebnarnya. Entah kenapa pegi beli pulak. rm37 dua bahan itu. Dalam tak sampai dua hari sy pakai secara excitednye. muka berasa pedih2...oh, ada bahan berbahaya ke ? sy pun google. omg omg. ada salah satu produk dlm set dia pernah di blacklist KKM. sy pun stop pakai .setelah malam yg kedua tu. pg esoknya sy berasa something kat muka sy..mcm sakit2..argh

Dah jenis kulit sensitif, menggatal cuba produk pelik2.. bila ditilik kat cermin setelah bangun pg nk solat subuh. cer tekaaaa... ada 7 ketul jerawat buat re-union kat muka saya..tidakkkkkkkkk!!! permulaan dia, mmg rs sakit2 tempt dia naik tu. nk tunggu dia masak entah dua minggu. dalam pada nk jd masak tu...dia bermula dr satu titik dan akan membesar menjadi gunung..tidak!

menyesal tak sudah. hu hu
ini gambar Sarah connor. (kot)

7 comments:

Suliana said...

sy kurang percaya produk2 mcm ni, skrg pun dh byk berleluasa jual produk kecantikan, tak tahu yg mana satu elok.. mmg nmpk cepat kesannya tapi jangka panjang kita tak tahu kan.. hmm picitlah jerawat tu. hehe..

sisanizu said...

Tu la kan Su..tensen sy...aaaaaaaaaahh..kene tunggu jerawat masak

Fizah said...

huk huk...mkn shaklee balikkk...cepattt ;p

sisanizu said...

tu la fizah..sy kene gigih

D Yatie said...

Huhuhu. Kita pun dah lama tak try produk lain esp produk malaysia. Skrg pun pakai sebamed jek. Haha. Nsk beli shaklee eden x mmpu. Haha

Fatima Saiful said...

Laaaaaaaaa..........ngape beralih dari shaklee??saye mmg tak berani nk pakai yg kat kedai2 jamu nih..seksa laa jerawat~:(

sisanizu said...

cedih!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...