Thursday, January 05, 2012

Bila nak bersalin ?

Pagi ini

Penantian satu penyeksaan...tadi g check up kat Azzahrah dan sudah booking untuk bersalin. Dr Fazlina scan baby, katanya berat baby sudah 3.1 kg.. bila nk bersalin masih menjadi tanda tanya...Dr assume bersalin lambat lagi since anak sulung pon kuar lewat dr tarikh due..tp sy rasa sy akan bersalin awl sikit (tp ini mungkin harapan dlm hati saja..ha ha) .. adeh harus berjalan banyak-banyak kasi bersalin cepat..

Masa tu sy tanya Dr, mcm mana kalau sy nk amik induce (saje testing-testing tanya..) Dr kata, baby dh matang dah..takde masalah, kalau nak induce boleh datang jumpa saya...saya tanya lagi,,berapa kosnya utk sekali induce ya? Dr jawab 'RM200' ;p.. tetiba mcm seriau pulak bila teringat amik induce,,drpd belum patut sakit nk beranak tetiba kene beranak sekarang..OMG

Gambar perut..bukan sesaja nk tayang, tp nk buat kenangan,
nnt bila baby dh kuar memang akan rindu time baby masih dlm perut..

Dulu masa bersalin Muhammad Ashraf, dah masuk hari ke 46. Sehari sebelum itu Dr scan baby kan,,Dr cakap 'eh air ketuban awk dh sikit ni...sy bg can hari ni,,kalau tak bersalin lg, esok pagi sy induce sbb takut baby lemas..hu hu malam tu elok2 sy dah rase contraction dalam 15-20 minit sekali...tp takde lah teruk ,,sy boleh pegi mandi dan semayang subuh lagi pagi tu...esoknya pukul 8 pg, sy di induce,,lepas tu dlm pukul 12.30, contraction dgn hebatnya...he he..pastu petang terus beranak kan muhammad Ashraf..

Macam mana kali ni,,harap2 baby kuar esok..ha ha..boleh pulak..

12 comments:

Suliana said...

Comelnya perut,kecil&tajam.boy ke?hihi.. Smga slmt semuanya, xsbr nk tgk bby kuar:-)

Fizah said...

sy induce bersalin Alya. sakitnya berganda sbb masa rehat antara sakit tu sikit sgt. mcm tak sempat berehat dah sampai sakit lagi..hu hu

semoga baby kuar cepat, sihat n selamat k...untiey doakan yg terbaik both of u baby n mama

sisanizu said...

Su, tajam kan..? entah boy kot..ha ha belum kuarkan, saspen jugak;p
Su a adbeza tak waktu kuar aqil ngn aisyah?

fizah, sakitnya hebat kan kalau induce..sy pun igt jugak time tu.. masa nk masuk ke labour room ditolak ngn wheelchair daripada wad, memang berkerut2 tahan sakit;<

thanks fizah.doakan ya..harap semua selamat..amin

Mak Ngah, also Mama Zen to be said...

ala tomey tomey..
aku makin cuak plak rase...padahal baru 25weeks..smoga smua selamat eh..
welcome baby 2012.. ;-)

ummie said...

yang penting, tiap kali bersalin tu sakitnya lain2..mcm sy, apa yg sy jangkakan semua x sama...

sy doakan semuanya selamat..time nih mesti da x sabar rasanya bila baby nk kuar kn??x sabarnya nk tgk adik muhamad asyraf nih...

sisanizu said...

zen..he he bila smpai masa ko nnt mesti perasaan camni...dok pikir entah esok lusa beranak..;p

k ummie..ye eh...camane entah bersalin adik muhammad ashraf ni..harap2 berjalan lancar,,baby sihat walafiat..amin..bedeborrrrrrrr ni..

amal said...

memang tajam and comel je perut tu ehe.. dah bersalin belom ni?? semoga selamat semuanya ye kak :)

lynnezz said...

aah la perut sarah muncung mcm baby boy..hehe..sy pulak terbesalin dulu..hehe

sisanizu said...

amal, belum bersalin ni..pasrah je..

linda,,,untung bersalin awal dr tarikh due..sy ni nmpak gaya kene pasrah jelah kalau terlebih due...enjoy dululah gamaknya..ha ha

erm muncung kan perut..gaya mcm baby boy ;>tp dlm gambar nmpak kecik je perut..padahal besor benor perut ni..ramai tegur

Fatima Saiful said...

ha'ah...baru nk komen...tajamnye perut akak?mcm mengandung tipu2..heheh.jgn marah ek. anyway, good luck ye kak. nnt pantang katne?kalo kat GV bole saye dtg melawat. ritu saye rs terserempak ngn Ashraf dgn sape ntah.hehe..saye segan laa nk tegur ritu sebab malu ank saye berak dah bocor!!abeh satu lif bau busuk!!:(

sisanizu said...

ye ke..sy kat greenvilla ke insyaAllah.
Muhammad Ashraf ngn auntie die kot tu..dia tukang ambik n hantar ashraf g sekolah..;p

amie said...

oh oh dan oh lagi..saya doakan semuanya akan selamat dan berjalan lancar.

bila dah nak bersalin nanti,adik ngan muhammad ashraf datangla rumah saya.kot2 la hang rasa mereka patut tunggu dirumah.hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...