Wednesday, March 06, 2013

We are a happy family

Ayra ketika usia setahun
Cik Aishah Ayra telah genap umur setahun pada 16 Januari 2013. Skang sudah 13 bulan ++
Sedikit catatan.
Beliau sudah start berjalan ketika usia 11++ dan tidak didorong pun . tekejut bila kali pertama dia melangkah dgn rela hati. mase tu kat umah ipar,,dorang ajak makan2..tetiba dia melangkah dlm 3 langkah. Skang dh laju dh ikut suka dia je..dia jugak suka nk tiru aksi melompat mcm abe ashraf tp xberjaya. kaki masih berpijak di lantai..heheh

Actually sy xdelah nk push dia buat apa2 dgn cepat..sy ikut flow je. sbb abg dia ashraf dulu lmbat tau berjalan. elok2 masuk setahun 4 bulan. so perkembangan anak2 adalah berlainan.

Satu yg sy perasan antara anak lelaki ngn pempuan.
Anak pempuan lebih bermain perasaan kot. pandai sgt..pndai berlakon menangis..hahah..

Ayra ni: manja dan pndai tackle emosi mama dan abah.agak firm.dan fokus.
Abg Ashraf lebih santai, penyayang dan bertoleransi .
Adik mek Ayra serius sikit. Tp once dia senyum, cair rasa hati..

Seriously, kami kadang2 terasa Ayra dah sgt besar. Sy pun rasa sihat je sgt2.. (apekah..) Maksudnya.. kami teringin sangat nk punya baby lagi... ooo.. emmm jiiiii...tp sabau ye dulu tuan puan..sy perlu fokus dulu..(bila dtg ukm, terus rs sy belum bersedia) bila duduk di rumah..oh sy nk baby..............jeles tgk adik, sepupu,ipar duai bagai semua expecting ni,, pastu ramai pulak expecting bb girl (opss) seriously berangan nk bb girl lg..sbb rs comel dan pndai main emosi (apekah)..

Tp, tak kisah pun boy ke girl ( kalau girl lg, xde kwn pulak abe ashraf. tp bukan ke kalau girl mcm ayra nk kene ade kwn segosip yg sebaya..ouchh)

Jgn percaya. saya masih perlukan masa fokus pelajaran (ohoi ct sarah kamu semakin tua..bukan makin muda..cpt produce anak skang)
HAHHAHA...sekian berangan.



11 comments:

Imaan09 said...

gambar oleh siapakah.. sangat cantik..

mawar said...

cantik2 lah gambar.. photoshoot kah?? tambah je la baby skang kak..sambil2 tu fokus study. oh ke salah.. fokus study, sambil2 tu tambah baby lagi. hahahah. multitasking katenye.. hihi

syuhaila binti mustafa said...

betul lah akak. yg pompoan lg laju dr abg ny.. hehe.. cpt produce skrg.. kang xsempat nk kejar ela :P

sisanizu said...

lea..gmbar dr member husband .dia freelance photographer. dulu ms ashraf setahun pun kami photoshoot ngn dia, maklumlah xde dslr...hahah

mawar o mawar..fokus study smbil tambah baby.brilliant idea..hahha..mana tahu rezeki anak ke3 lak kan..kan.. ;)

ela. kan kan..ela kene ikut turn..hahahha

Fizah said...

Berserinya muka pakai kolejen ni..pinky lg ;)

Suliana said...

Sy pun tgk org prgy no 3 rasa nak lg tp rasa mcm "ala, nk krna brnk lg ke. Baru je brnk ari tu" haha..

Fatima Saiful said...

jom kak!!!join the club. bak kate akak tuh...CEPAT PRODUCE SEKARANG!!
hehehe....

ummie said...

hohohoi....sila2...lama tu kalo nk tunggu abis study...kihkihkih..
eh...sy pon nak gigirl jugaakkkk..

mmg anak2 berbeza kan...sangat lain...masa beranak pon lain..membesar pon lain...(ok..tetiba takut beranak..apekah??)

sisanizu said...

k.umie..idokler nk tunggu habis belajar.lama benau tu
cuma disebabkan bukan buat projek persendirian tp projek LRGS. coordinate ngn u lain. mewakili UKM.takut wes tidak perform.

shark said...

wow..pink ko kak..
naik seri mcm pengantin kekdahnya..
gud lux on ur stadi :)

sisanizu said...

fewit. i like shark's comment.tq:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...