Thursday, January 22, 2015

The family is getting bigger

Sekarang sudah ada anak tiga:
Muhammad Ashraf (2009), Aishah Ayra (2012) dan Muhammad Aish (2014)
Kakak Ayra sudah masuk 3 tahun pada 16 januari 2014
Pada november lps kami ambil keputusan utk upgrade kereta. Jd dengan setelah buat kira kira tambah tolak bahagi, kami decide jual incik Honda kesayangan kami (nangis ..srobs). Perkara plg best pasal kereta ni selain selesa dan smooth enjin senyap, ialah sgt jimat minyak. kalau compare antara honda city dan myvi saya tu..honda ni lg jimat minyak. tambah2 kalau perjalanan jauh mmg berbaloi..sbb constant je tekan minyak kan, tanpa break byk mcm dlm bandar. Kereta ini kami beli pd april 2010. semasa abe ashraf berusia lebih kurang 9 bulan ketika itu. sehingga november lps belum pernah ada sebarang kerosakan. masih wangi bersih dll. selamat tinggal incik honda. semoga bertemu tuan baru yg lebih cantik ;p.
masuk list USED CAR. ready to sell
Semasa kami ke kedai ni utk sign serah hak milik kereta, kami tgk incik honda dh clear, lps puspakom dan siap ditambah bodykit lg oleh tuan kedai. sy padam plate number tu sbb sy pindah milik..hehe plate sama diguna pada kereta baru. jd incik honda bakal dpt nombor baru wangi br kuar jpj. so bertambah value dia di situ..utk menambat hati pemilik baru nnt.

Kami decide ambil ini , 7 seater dgn ruang legar yg selesa ..huhu...sebab kami kalau balik kampung jauh 8 jam perjalanan.. susah sikit bile anak2 berebut ruang nk tido..bergaduh bergaduh,,terjerit sampai stress driver. kalau perjalanan 2-3 jam boleh bersabar lg..huhu..so ada seat memasing..kalau bergaduh lagi mmg nk kene rotan. duduk tempat masing2 sambil tonton tibi. 

Ashraf dan Ayra
Aish.- gambar lama...(sbb pakai mitten lg ;p)
Alhamdulillah rezeki.

6 comments:

Suliana said...

bestnya keta baru. kitorang mmg bhajat nak beli keta baru tapi takut tercekik2 sgt.. tgu thn depan. huhu. anyway sarah amik keta apa tu? :-p

sisanizu said...

Su..kami amik cpt sebelum GST applied sbb nnt kete lg mahal dan kete kita pun susah nk jual,mungkin kerugian pulak. Satu lg sbb kami amik kete recon..bila masuk thn 2015 lain dah citer dia dr segi loan bank etc. tgk tahun kereta lahir kan..hehe.
Sy beli toyota,Su :)

Suliana said...

tu la. tak pelah tgu la kot ada rezeki dari langit. kekeke. skrg duk myvi pun bgaduh2 nak tido abg kakak tu.. huhu

shark said...

kete ape kete ape..hehe ;p
anak ramai umah besar kete harus jugak besaq kak ;p
one happy family, all da best kak..:)

sisanizu said...

tq shark..hehehhehehehehehehehe

syuhaila mustafa said...

Wow... toyoyo eh silap.. toyota.. :p mesti E.... betol x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...