Sunday, January 11, 2009

Kehidupan yang indah di SMRG lab

Bile tgk balik blog aku..memang membosankan, tak menarik lnsung untuk dibaca,,mcm blog si pujangga sepi yang syok sendiri,,haha..kosong dan tak sempat nk tmbah link/url teman2 seperjuangan sekalian. (ceh konon) padahal aku ingin kekal begini, blog ini rahsia peribadi (fewit), tempat melepas ceritera dalam diri..,,
Byk perkara menarik yang aku nk post sebenarnya tp tak berkesempatan..aku nk komen2 pasal politik, yg sedang hangat smpai semua org2 besar turun ke terangganu untuk P036..polis2 bukit aman berhimpun dan berkampung kat sana.. bukan setakat pengundi/penduduk kg tu sendiri yg kalut sibuk kat sana,, tp org seluruh msia pun sibuk turun terengganu..mungkin mase nilah penduduk sana dpt mengaut untung hasil dr pelancong2 yg dtg bertandang. hotel2..peniaga2,, hmm konfem kaya dlm musim ni..he he mungkin kalau lempar bom kat terengganu, mungkin ramai org2 besar2 dan penting2 mesti kene dan cedera..he he melalut betul..mana taknya,, mcm semua ade kat sana, najib tak usah ckp, setiap hari masuk tv, dlm pelbagai berita..apalgi surat khabar,, hisyamudin pun sebok betul turun kat sekolah2 kat sana, fidah aziz, shahrizat, KJ, lim kit siang,anwar ibrahim, mahfuz omar, nasahrudin mat isa, eh bykla..eh takkan nk taip sume nama yg dh glemer sealam ni,, nnt makin glemer lak sbb tulis lam blog ni..

Satu lagi isu besar dunia skang ni adalah pencerobohan tentera israel laknatullah kat penduduk palestin di Gaza. Memang menyedihkan..padahal org2 Israel tu hanyalah golongan minoriti kt muka bumi ni..dorang ni memang sedang berusaha meng hapuskan selicin-licin penduduk di bumi gaza, penghapusan etnik. Geram dan sedih tengok.Rase mcm kalaulah sumer negara Arab yg sekeliling tu bersatu hati, lupakan sifat assobiyah.. sumer disetiap penjuru bawak kete kebal dan bom tentera israel yang tak berapa ramai tu,,mesti kalah.. hisyh..geramlah..terutama sikap pemerintah mesir yang cap ayam tu...Ya Allah, selamatkan saudara kami di palestin..Allahuakbar!

5 comments:

amie said...

P 036..MASA UNTUK BERUBAH..

sisanizu said...

fewit!!

fizah said...

fewit!! :p

sisanizu said...

ha ha

maicher said...

Some of the content is very worthy of my drawing, I like your information!
costume jewelry

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...