Wednesday, October 19, 2011

Tesis MSc.menang anugerah


Hari Sabtu lepas, sy dpt jemputan daripada Agensi Angkasa Negara (AAN) untuk menghadiri majlis makan malam sempena Sambutan Ulangtahun ke-4 Program Angkasawan Negara (SUPAN4) kat planeterium negara. Malam ni kiranya 1st time sy tgk Mejar Dr Faiz (angkasawan negara) secara berdepan. ha ha..orgnye nmpk sederhana, lain 180 darjah dgn angkasawan sorang lg tu..(ha ha sempat lagi)..Pada malam itu adela beberapa lekcere dr universiti lain yg menang anugerah kategori jurnal, konferen dll..Dr wayan pun ada..entah die menang kategori apa..tak dgr pulak mase pengumuman tu..

Alhamdulillah, bersyukur sgt..rase mcm berbaloi la jugak penat-penat tulis tesis..dapat penghargaan, ni semua rezeki dari Allah..yang bestnya dapat duit. Yg lain-lain sy tak kisah sgt...huhu..

Tesis sarjana saya memenangi anugerah bagi 'Hadiah Penerbitan Angkasa 2010'. Last sy penah menang anugerah ialah bg terbitan 2008 (lupa..) menang penulisan paper konferen APACE. Masa tu syarat AAN duit kemenangan tak bleh amik, kene guna utk hantar konferen paper kat mana2 tempat. Masa tu hadiah kemenangn dapat RM4000. Sy gunakan sebaiknya pergi present paper kat Pulau Jeju, Korea. Bukan senang2 g sana, UKM takkan taja student g conference oversea. Bukan jugak sbb sy anak emas sesape atau camana...semua rezeki..

Skang ni dia dh buat byk kategori penulisan (samada jurnal/ konferen) kepada Sains angkasa, Teknologi angkasa dll. Jd hadiah kemenangan pun dikurangkan jumlah duit yg diberi. Tp yg bestnya duit kemenangn skang ni dpt kat tgn winner tersebut bukan lg dibuat syarat perlu menulis paper ke persidangan ke hape... Kalau penulisan paper, mcm biasalah, ade byk nama kan..kenela share..Ade satu jurnal sy bersama Dr mardina yg diterbitkan dalam jurnal mana tah lupa..ha ha..terbitan 2010 menang jugak dptlah duit tp atas nama Dr. M. (sebagai 1st Author macam biasa) Tp semalam Dr M janji akan bg sikit kat sy sebaik beliau balik dr Mekah..alhamdulillah rezeki anak lagi...

Pada malam tersebut hadiah & sijil disampaikan oleh YB Tuan Haji Fadillah Yusof, Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Malaysia (Adun Petrajaya kalau tak silap sy), disaksikan oleh ketua pengarah Agensi Angkasa Negara, Dr. Mustafa Din Subari & dll.

wajah gembira

Ditemani encik suami. Pada malam itu, Muhammad Ashraf terpaksa ditinggalkan di bawah jagaan auntie kesayangan beliau, iaitu Auntie Ct aminah & Keti. Terima kasih ya..nnt duit masuk, sy belanja auntie berdua..

Allah memberi rezeki itu melalui cara yang tak terduga..mungkin rezeki org lain lain caranya,,sy tetap bersyukur..Alhamdulillah..

12 comments:

Fatima Saiful said...

Wow tahniah!!!saye nk tulis proposal pon terhegeh2 mmg tabik spring laa kat akak!;)...

Mawar said...

Tahniah sis..so proud of u..:)

mawar said...

perghh perghh...tahniah2!! sila jadi idola saya :P

sisanizu said...

Take,boleh tu..insyaAllah..masa depan kita xtahu lg camane ..kan tetiba dpt anugerah dato'perwira ke ape ke kan..;p

Aisyah, terima kasih byk2..

Mawar,tenkiu..idola pekemendenye..ha ha..

Mak Ngah, also Mama Zen to be said...

congrates sarah...best best..jom smabung phd kat ukm..haha.. ;-)

sisanizu said...

jom zen.. smbung belajar adalah perkara terbaik buat masa ni..:p

Fizah said...

baru baca. adoi hebatnya! tahniah kak!! :)

sisanizu said...

thanks a lot fizah...^_*

amie said...

tahniah rakan seperjuangan.tesis anda memang best.dato ngan prof faizal ada tanya saya pasal ni..saya cakap siti sarah menang hadiah besar.hahaah..

sisanizu said...

ye ke ct aminah..rezeki ni..tp sy takla seglemer hang di mata dato' and prof faizal..ha ha apekah..

Suliana said...

tahniah.. rezeki baby :-)

sisanizu said...

Thanks Su..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...