Wednesday, November 09, 2011

Menghampiri 8 bulan ngandung-Sarat

Saya berasa letih. Catatan:Skang 30 weeks++ of pregnancy. Bosan menguasai diri jugak sebab:

1. Sejak seminggu dua ni sy hilang minat untuk masak. Jd kalau utk hidangan makan malam suami dan anak, masak seringkas mungkin. Ns goreng ke, bihun goreng ke. atau mintak encik suami masak burger. Asal dpt hilangkan rasa lapar anak dan suami. Walhal sy sendiri pun bukan lalu sgt nk makan mende2 tu..kasihan kat Muhammad Ashraf, sy nk dia makan makanan berkhasiat tp sy xlarat nk masak plus malas jugak..tp sy tgk dia makan berselera je even makan mihun goreng semalam..kasihannya..hu hu..

2. Muhammad Ashraf selalu mintak nk nenen. Malam2 walau kene marah ngn abahnya siap kene pukul bontot..bila abah dia tertidur je dia dtg merangkak perlahan2 dan tidur di kaki sy..kasihan..sy bg je die menenen..tp perut sy akan mengeras2 bila dia nenen..cakit..tp sabar lah..sy rasa dia belum puas minum susu sbb dulu kan suka bazir2..sy nk tanderm nursing lah..kene sabar utk 2 bulan je lagi...biar dia share ngn adik dia..

3. Sy serabut dgn seseorang. sy tak mahu lah igt lagi..ha ha..ini kerana dia mengingatkan sy pada beberapa housemates sy yg kurang best mase kat tinggal kat Terengganu dulu ms keje kejap tu...sy nk jd best (apekah)

4. Sy serabut dgn henset sony VIVAZ sy tu.. henset tu hadiah harijadi en. suami bg tahun lepas..dh pakai setahun setengah..masih dlm warranty...henset sgt penting pada sy...henset tu problemnya ialah cepat abis bateri..contoh mlm td caj..tetiba eh tghari hari ni dh kong bateri..susah org call, nk kontek org..jual kang baru tahu..

Sian Muhammad Ashraf. sayu pulak bila tgk dia yg mcm kurang kasih syg.....Sekarang perut sy sudah memboyot. Bermula menghampiri 7 bulan... perut mula membesar secara rapid. Yang kelakarnya..mcm ngndung Ashraf dulu..mase time mcm ni lah, nearly 8 months baru beberapa org rakan lelaki tahu sy mengandung. Mereka tanya "eh...are you pregnant??".. :> Sekarang sudah menghampiri 8 bulan..sudah kene catat jadual pergerakan baby...

Perut sudah membesar..ni gmbar mase 29 weeks..skang sudah 30 weeks plus++

Compare to this picture taken masa 26 weeks (6 bulan setengah) tak nmpak pun perut i..he he

at 26 weeks

9 comments:

Suliana said...

siannya abg.. mcm2 dugaan ibu prgnt ni.. hope everythg okey :-)

lynnezz said...

wow..perut sudah nampak..hehe..rs mcm cepat pulak masa berlalu bile 2nd pregnancy ni kan..huhu

sisanizu said...

tu lah kan Su..tak sabar jugak nk bersalin cepat2..

Linda..sy pn rase mcm baru je sy tahu sy pregnant..tetiba dh nk bersalin pun..

ummie said...

sy pon rasa perasaan tu dekat2 nk bersalin haritu..yelah...xlarat kan nk layan semua kerenah...tp bila baby dah lahir..masih rasa sedih lg...sbb masih blom larat lg..sian tgk diorang...bila baby tdo...baru dtg peluk2 sy..nk tdo ngan sy...ooohhh..sy masih blom dpt sesuaikan diri..huhuh

sisanizu said...

alolo..ciannya..itulah kak umi..sumer masih dlm proses menyesuaikan diri tu..he he

Sy kengkadang rs mcm Muhammad ashraf kecik lg..tetiba kan nk kene layan dia mcm budak besar..asyik kene marah je dia..pukul2 jd mcm tindakan refleks dah..sbb geram ..padahal bukan besar pun salah dia buat..
tp kan yg syahdunya bila dia dtg pujuk sy..dia kata 'syg mama' pastu die peluk peluk tengkuk..
.
.
.pastu
.
.
mintak nenen
..
hu hu..

syuhaila binti mustafa said...

taktik ashraf nk nenen lh tu :) semoga smua ny lncar nnti..

sisanizu said...

ye kot..Ela..he he..

Imaan09 said...

kak sarah.. klu nenenkan anak sulung time ngandung, cmana ngan kolustrum ek..?just tanya.. sbb dah lama wean off ruhil imaan, tp kdg2 dia mcm nak lg..tp nk bg mcm dah xtau apa dah ada kt breast ni..hehe

sisanizu said...

mcm dr bacaan kata takde apa masalah kalau tanderm nursing..hu hu..bg je lah anak minum mcm kesian sgt ...sbb muhammad ashraf ni dahla jenis taknak langsung susu formula..so tak minum sumber tenusu...sbb tu tak sanggup nk wean off terus..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...