Tuesday, November 29, 2011

Barang persiapan untuk berpantang

Saya dah lengkapkan semua keperluan baby..keperluan menyusu..dah setel insyaAllah..cuma bila g kedai tetiba ade bj cantik dan murah terbeli la jugak sehelai dua..harus berpuasa la membeli baju. Bj zaman muhammad Ashraf sudah ada..walaupun tidak berseri sgt..maklumlah masa zaman muhammad ashraf baby dulu sy beli bj murah2 je, brand biasa...bukan bj berjenama carter ke, mothercare ke, baby gap ke hape kan..bila beli bj murah2 tu dia mcm cepat buruk dan pudar kaler dia bila pakai banyak kali..beli bj baby takkan habis..nnt baby dh lahir lg teruja beli ..tgklah nnt...ha ha..

OK sekarang mende yg sy belum beli ialah: set supplement berpantang Shaklee..akan beli bulan Disember kot..masa dulu pun sy makan vitamin shaklee ni,, terutama masa menyusu Muhammad Ashraf, even sebelum sy tahu hamil anak kedua ni pun still makan vitamin2 shaklee, tp taklah consistent, sy tgk duit jugak,,ade duit lebih sy beli, pastu sy makan pun sikit2 contoh kalau kata kene makan 4 tablet sehari sy makan la 2 je ke...1 je ke..tak nak cepat abis..ha ha..lg pun mende2 ni mahal..masa nyusu lain plak set dia...tp sy amik yg wajib je mcm alfafa dan susu ESP..tu pun takdelah beria-ria makan setiap hari..mende mahal katakan..kene tgk budget..bila dh start mengandung kedua ni,, sy berenti makan vitamin yg masih berbaki sikit tu sbbnya klinik dah bg supplement utk ibu mngandung kan takut terlebih dos pulak makan byk byk..sy beli ni dgn harga ahli, iaitu keahlian umi sy,,beliau ialah pemakan supplement shaklee yg tegar..ha ha..berbotol2 vitamin entah berpuluh jenis kat meja dapur umi sy kat kelantan tu..he he...bila sy balik kelantan sy tumpang la makan sekali vitamin alfafa dia dan susu ESP dia hehe..ni set berpantang shaklee:

Sy tak reti lah nk makan jamu2 mcm2 jenis kat pasaran tu kan. Memang tak penah makan. Mase mengndung Ashraf dulu sy amik set homeopati salindah. Start makan mase minggu ke 12 smpai la lepas bersalin masih ade baki2 ubat kemam dia tu kan. Sy suka minuman utk segarkan badan dan tambah selera makan lepas bersalin yg dlm botol tinggi tu, pastu ubat luka dia..sy igt nk g beli nnt.. tp kali ni sy tak amik dahla full set hamil tu. Sbb malas nk kene makan berjadual...week by week of pregnancy tu. Ni ubat yg sy akan beli:


Untuk sembuh luka jahitan serta pusat bayi, elak jangkitan kuman



Tonik untuk tambah selera ibu, melancarkan pembuangan najis, hilangkan kebas2, segarkan rahim dan peranakan. ubat minum ni untuk beberapa hari je..bukan jamu tp resepi homeopati

Next dalam list jugak: Nak beli bengkung berpelekat main zap-zap jer takmo tali2 bagai..

4 comments:

lynnezz said...

Sarah..ok ker set berpantang shaklee ni?sy dh cnfuse nk bli yg mn."hehe

sisanizu said...

shaklee ni mcm vitamin supplement, linda..bg sy ok sgt lah...kalau linda sy tak tahu, suka mkn jamu ke mcm mana....he he

lynnezz said...

sy pn xtau nk mkn ape..kalau satu set utk berpantang tu brp hrga ye?

armouris said...

info tentang berpantang selepas bersalin - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...