Sunday, February 12, 2012

Sudah kembali ke Bangi

Saya dah balik dr kampung ..sampai bangi petang Sabtu..(hari ke 25) balik ngn kete ..bila smpai depan grill umah tetiba ade sesuatu yang misteri..

wah..seronoknye..Hadiah untuk baby Aishah Ayra daripada Auntie ... (she knows who she is) thanks a lot...hadiah ini sgt best...tenkiu very much!

eh apemende yg tergantung kat grill umah i tu..??


close up

rindu kat rumah saya..org kata home sweet home..;p terus sy bukak kotak hadiah ini dh terus pegi sterelize botol2 tersebut..i like..yey!

Sy kat kampung sempat la 3 minggu..dalam masa 3 minggu tu sy pam susu bila mesin pam sy (muhammad Ashraf) tidak available je..(dia tido,kalau tak memang dia tukang sedut)..lgpun nk wat stok bebanyak peti umi sy dah penuh barang... Dahla balik naik flight hari tu,tak bawak banyak botol, bwk liner je..setiap liner tu diisi dgn susu lebih kurang 9Oz,..ni hasil yg tak seberapa dr kampung..nk transfer masuk freezer sy..;>



Beza warna susu di awal kelahiran ayra dgn susu sekarang tidak lagi kaya dgn kolustrum...tidak kuning mcm hari tu dah..sy nk beli botol avent yg besau sikit lah..letih bila pam penuh botol kengkadang tak perasan dh penuh smpai limpah2 kuar dari botol (membazir je) kene tuang kat storage dulu sebelum teruskan keje mengepam..
susu awal2 bersalin
susu sekarang
cik ayra hari ini..oh sekarang sudah bangun lapar susu
abang yg prihatin..kalau tetiba adik nangis dia akan berlarian dapatkan adik sambil pujuk ..pastu  kecoh panggil mama  inform adik nk pek (nenen)

Sekian.

11 comments:

D Yatie said...

best ny air susu smpai melimpah2. kite skrg dh kurang wpun arissa baru berusia 20 hari. :(

sisanizu said...

masih awl lg tu Yatie nk kata susu dh kurang..mungkin kurang minum air ke camane ke..mari kita berdoa semoga susu kita byk utk anak kita...
:)

Suliana said...

Dh blk dh. Su msh lg di kg.hehe.. Jmt ni baru blk sana.. :-)

Fatima Saiful said...

Yeay~!harap hadiah berkenaan berguna utk Aishah Ayra yer!!;)..whoaa, mmg meriah sungguh susu akak. dan sememangnye akak rajin mengepam. Dulu saye byk membazir akibat malas nk ngepam.huhuhu...tp alhamdulillah, so far Nuha masih menyusu 100%susu ibu(dah 9bulan)walau dah makan solid food.

sisanizu said...

he he..tenkiu Take.
takpelah as long as Nuha still menyusu badan,, alhamdulillah tu..;)

Fizah said...

nanti beta nak dtg..bila tu, insyaAllah akan diberitahu..ok. rakyat jelata sila bersiap sedia ;)

sisanizu said...

fizah: Baik!!

Tarhata Kiran said...

Wah...peti besau dok situ.... meja makan dok mane? tak sabar nak g tengok aisyah..

sisanizu said...

jemputlah dtg baizura..he he

MNAS said...

'adik nak pek' hahhahaha...abg ashraf mmg sgt comel lah! :)

sisanizu said...

ye mimi...lepas tu abg ashraf nk tumpang sekaki..;>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...