Wednesday, April 20, 2011

Nk jadi superman yg buat PhD

Makcik ni kan..sejak bersara dari belajar ni kan (secara teorinye lah sebab tidak perlu tulis tesis lagik kan) ..makcik selalu didatangi beberapa kenalan pensyarah la kan ..kan kan mengajak makcik la kan, dan jugak menasihati mkcik la kan supaya smbung belajar la kan secepat mungkin kan. Macam2 tajuk depa propose..buat softwarelah. buat real time calculation itu ini lah kan memandangkan rakan mkcik bg pihak itu memberitahu rahsia mkcik yg konon2 nk balik ke dunia asal makcik dlm bidang IT..hahahaha...but truthfully, serius makcik tak kisah rahsia makcik itu dibocorkan oleh org itu...:p

Ada pensyarah A itu sedang merangka dan sedang apply grant begitu begini, kemudiannya suggest memasukkan nama mkcik as one of the researcher..okey,,mkcik tak kesah jugak..just put sajelah tandatangan mkcik yg kelihatan cantik bergaya itu kan..Ada jugak pensyarah itu kan, cuba bertnya jugakla kan..mkcik dgr2 khabarnya beliau mempunyai beberapa grant availabe tp memerlukan student la kan utk buat reseacrh secara bergaya nya kan..

Eh makcik tak berniat nk jd seorang yg konon bergaya, cuma adakalanya mkcik tertekan kalau nk kene pikir tajuk yg best kan..at last mkcik duduk tersengih saja dan mahu berehat. but.. for how long??!!.. makcik jd rasa tercabar seringgit (instead of dua posen) bila di sana sini dgr2 khabar encik sekian sekian sudah masuk trek utk smbung PhD. OMG! dan minggu ni ade lagi seorang pelajar PhD baru Dr. M mendaftar. oh..makcik ni bila pulaks..bilakah target makcik nk dpt PhD? pada umur 29 ?30?31?32 tahun?ade sape2 tak nk tolong pikir tajuk bg pihak makcik?..makcik bayar Rm50 okey tak? hahah..

Akhir sekali mkcik teringin la nk jadik superman.

superman yg lain daripada yg lain. ha ha..

Sekian.

7 comments:

Imaan09 said...

klu wajib wat pHd???lagi laa pening..master pun xsiap2 lagik!

sisanizu said...

kene wat target bila nk buat phd tu..he he (ayat men'stress'kan org) ;p

Fizah said...

hihi ada2 aje makcik ni.

byr lebih sikit la makcik. lima poh hinggit blh beli RON95 beberapa liter je

heheh

sisanizu said...

yeke..tak cukup eh nk penuhkan tangki ngn 50 hinggit..oklah makcik upkan seringgit lg..:p

keklapisdq said...

terlepas en3 neh.. br perasan :P wah, makin bergaya lh akak skrg.. byk toi peluang akak, grab lh yg mana akak suka.. :) yg tak suka, sila endahkan.. :p

syuhaila binti mustafa said...

sowi akak, tersilap ac.. :) aiyoooooo

sisanizu said...

ela..kite semua ade peluang. cuma nak tak nak jer..jomla join jugak..ha ha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...