Thursday, October 03, 2013

Jahit Tudung Lycra

Sy pergi kursus jahit ni beberapa minggu lepas. Best sgt..potong kain ikut ukuran kita nak, sy labuhkan sikit dr pola asal, sy tambah pelapik dagu, pastu even dh labuhkan 4inci dari ukuran pola, still rs eh takdelah labuh sgt. pastu sy tambah renda pulak bg labuh lagi satu inci... syukur alhamdulillah, dpt ilmu. tunggu ada masa free skit sy buat tudung yg lain dan amik gmbar setiap step. yg ni tak menyempat nk amik gmbar setiap step. lepas balik tu setiap malam sy baiki tudung2 yg ada ikut selera saya, especially tambah sedikit pelapik dagu. selesa sikitlah rasanya bila pakai tudung begini..  lain kali sy buat tutorial..he he..sy pun takut terlupa ilmu ni. 







Mlm tu terus pakai g KLIA hntar adik nak balik Mesir. kah kah
Ini adik sy nama Muhammad Ishaq. Saya Siti Sarah (tetiba) kalau ikut sejarah Nabi Ibrahim, Muhammad Ishaq ni anak kepada isteri beliau, Siti Sarah, Nabi Ismail pula anak Siti Hajar. 

He he..sekian.

5 comments:

mawar said...

oh bessttnye dapat jahit tudung sendiri dgn bergaya gitu!!

saya teringin nak belajar..cpt buat tutorial step by step.. terima kasih in advance. hihi

sisanizu said...

oh mawar. insha Allah.

Myeizana said...

Wah, nmpk mcm senang tp susah gak tu kn kn ...^^

MamaZen said...

wah sarah...kagum i..good job !

Anonymous said...

Saya suka sgt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...