Sunday, November 28, 2010

Percutian keluarga kat PDickson

Hujung minggu baru-baru ini (27-28Nov) kami g P Dickson. Saje nk bercuti. Saya guna pakej percutian yang sy dpt setahun yg lalu tu..kalau tak guna nnt burn cenggitu je.. So sy dah tempah hotel yg kat PD (availabe ade dua jer..Casa Rachado ngn Palm Spring)..sy amik palm spring 2 hari 1 malam. So pegila pagi sabtu lalu mencari hotel tersebut. Oh sgt jauh dr bandar PD..Pastu bila pegi mase tu pukul1 kata mereka tak bleh check in lg sbb fullhouse. So katanya boleh check in kul 3ptg..so kami pun pegi la melepak umah member kamceng cik hasben kat PD jugak, dorang ajak makan tghari..Amir sendiri yg masak smbil bersembang2 smbil masak. Actually dia ajak dtg kol 3, tp sebab tak bleh check in lagi sebb tu dia ajak dtg awal sket...mase tu die baru balik dr servis kete dan beli lauk pauk utk dimasak.. Oh sgt sedap masakan amir a.k.a pokmat sbb cik abg gelarkan dia nama ni..isterinya si Pa'e tak masak sebab tgh pregnant 4 bulan. Excuse me,, umur anak sulung dia sebaya Muhammad Ashraf cuma awal beberapa bulan okey..ho ho ha ha hi hi..hari tu, amir masak ikan masak merah, ikan masak asam pedas, sayur goreng dan macam2 lagi..so bersembangla member kamceng smpai tak igt dunia smpai pegi check in hotel dah hmpir kol 5 ptg.

Pastu kan bila masuk hotel nama bloknya Duta Hacienda, agak mendukacitakan,, sebab tak mencapai expectation sebagai bilik hotel yg kita selalu pegi tu kan.. hu hu..sbb apa...kami dpt tingkat empat (paling atas) pastu tiada lif. pastu lagi tiada karpet pada lantainya, tiada telefon utk panggil room servis, laundry bag takde dan jugak tiada tab mandi. walaupun rase mcm mende tu remeh temeh tp sy tetap nk ckp kurang best ^_*. Kalau org tanya nk bg bape bintang. sy tanak bg bintang lansung,..paling worst takde peti. Diulangi: takde peti, penat sy mengendong beg chiller bersama pam avent ISIS itu..kalau zaman muhammad ashraf kecik2 dulu, mase susu tgh meriah kuasa sepuluh, dh jadi kebiasaaan sy terpaksa pam dan buang kat toilet bila travel, mase transit kat airport memana, (tetiba teringat zaman2 itu, betul..tak tipu...buang je kejenye)..so mase dua hari tu tak pam lansung, rase penuh pun tahan jer..skang zaman biasa2 je,,kalau penuh pun dah tak bocor dah..(panjang pulak citer pasal ni.serabut pulak rase jd diri sy..) sambung cerita hotel...aircond dia takde remote, so takleh control tahap kesejukan atau kepanasannya. tv pon takde remote gaks..pastu kan hotel dia kalau tgk dr pintu gerbang kat receptionist tu rase mcm wah canteknye,,mesti besar lagi kawasan2 dalam sana..sekali..tak menarik pun, blok2 macam haunted pun ade..hu hu..lenkali tak mahu hotel ini lagi. sekian cerita hotel. tp nk tempek jugak gambar bilik. Gambar budak bj belang tu ialah muhammad ashraf bukan sebab bilik haunted ye...

petang tu kitorang g kat taman tema palm spring kat dalam tu..ade famili ke ofis gathering ke ape tah tgh main sukaneka. Muhammad Ashraf pulak seronok bukan main main air kat pantai buatan tu smpai entah berapa gelen air tertelan masuk mulut.


video

Esoknya smbung sikit citer hotel lagi. Tempat dewan makan die jauh,,nk pegi kene naik kete..pastu bila pegi sana eh takde org pun dalam tu (kecuali 1 keluarga) pastu takde makan berhidang buffet tu. kene duduk dan di ambil order, tak byk choice mee goreng /kuew tiaw/meehun. pastu baru tukang masak g masak..ha ha cap ayam giler.. cik abg sy kata,,ni semua salah mama sbb tempah hotel mcm ni..mana i tahu,,tgk dlm website mcm hebat jer.. tak terjah pulak forum2 di tenet. So ckp cik abe, jgnla pikir mende kurang best, mari kita berseronok mcm muhammad ashraf..yg penting berseronok mandi pantai..oh yeaaaaaaah..

Lepas breakfast lam kul9.kitorang g pantai yg real yang betul2 kat bandar PD. Air tgh pasang..so mandi dgn gembiranya..smpai kul 11 baru naik..best sgt sebab lama tak mandi pantai..Abah siap beli bot pelampung yg hensem lagi utk budak hensem main tanpa tertelan2 air sebab terlampau excited dalam laut..


Sekian.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...